5 råd för att slippa stressen innan semestern

av | 14 jun 2019 | Framgångspersonal

Semestern börjar närma sig och för dig som fortfarande har en lång lista med arbetsuppgifter att hinna med är det lätt att känna stressen smyga sig på. Vi har tagit del av 5 tips på hur du kan undvika stress-fällan innan semestern.

 1. Gör en att-göra lista
  Skriv ner allt du har tänkt hinna med innan semestern kommer. Passa på att fundera över om det är något som kanske inte är så viktigt som du först tänkt.
 2. Prioritera rätt
  Analysera dina mål och dina uppgifter noggrant och fundera sedan över vilka saker som är mest viktiga för att du ska uppnå målen. Prioritera vilka av dessa som det är mest bråttom med och rangordna uppgifter i en ordning.
 3. Planera arbetsdagen
  Hur du lägger upp din arbetsdag kan påverka effektiviteten mycket. Tuffare mer fokuskrävande uppgifter görs med fördel på förmiddagen medan hjärnan är pigg, så kan du ägna eftermiddagen åt mer kreativt arbete eller möten. Se till att du sitter ostört på förmiddagen, följ din planering och försök göra klart en sak innan du börjar med nästa.
 4. Ta tag i de jobbiga sakerna
  Det är lätt att skjuta upp saker som man tycker är jobbiga, svåra eller tråkiga. Undvik detta och gör istället tvärtom, ta tag i dem direkt eller bestäm när de ska göras.
 5. Skaffa bra hjälpmedel
  Förutom din att göra-lista, använd hjälpmedel så som en kalender ordentligt. Se till att du planerar in dina uppgifter med ordentlig tid och utrymme så du ser att dagen och veckorna går ihop.

Läs mer

Läs våra andra artiklar här

Redo för något nytt?

Fler inlägg

Så får du den bästa starten på ditt nya jobb

Så får du den bästa starten på ditt nya jobb

Att börja ett nytt jobb innebär ofta många frågor, funderingar och förväntningar. Både hos dig som nyanställd samt från arbetsgivarens håll. För att få en så bra start som möjligt finns det några saker att tänka på samt några saker att försöka undvika.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi publicerar löpande artiklar med fokus på teknikbranschen och de senaste nyheterna gällande rekryterings- och bemanningsbranschen.

Anmäl dig för att ta del av nyhetsutskicket!