Därför är kraftvärme så smart

av | 22 nov 2019 | Energibranschen

Kraftvärme är otroligt resurseffektivt. Detta då det i ett kraftvärmeverk produceras både el och fjärrvärme samtidigt, ur samma bränsle. Bränslet som används är dessutom sådant bränsle som blivit över från andra verksamheter. Som biobränsle av rester från till exempel sågverk eller annan skogsavverkning. Eller avfallsbränsle från avfall som det inte gått att återvinna materialet ur och som man då istället energiåtervinner och får ut både el och fjärrvärme från.

Något som är viktigt gällande kraftvärme är att den el som produceras är lokal. Med andra ord att den produceras i samma stad som den används. Något som är väldigt aktuellt just nu med tanke på den brist som råder på kapaciteten i elnäten i flera storstäder.

En annan fördel med kraftvärme är också att den inte är beroende av vädret utan kan produceras när den behövs som mest. Som till exempel under hösten och vintern då elbehovet är som störst, då kan elproduktionen anpassas och planeras.

 

Vill du veta mer om kraftvärme?

Se filmen här där Lina Enskog Broman från Energiföretagen förklara mer.

Nyfiken på jobb inom Energibranschen?

Energibranschen är beroende av att fler människor kommer in i branschen för att bidra med med nya perspektiv och kompetens, bred såväl som spetsinriktad. På Snille kan du som är tekniker eller ingenjör och nyfiken på energibranschen söka jobb hos flera intressanta energiföretag i framkant. Vi har lång erfarenhet av att både tillsätta och hyra ut duktiga ingenjörer och tekniker och hjälper dig gärna att hitta nästa steg för just din karriär!

Fler inlägg

Så får du den bästa starten på ditt nya jobb

Så får du den bästa starten på ditt nya jobb

Att börja ett nytt jobb innebär ofta många frågor, funderingar och förväntningar. Både hos dig som nyanställd samt från arbetsgivarens håll. För att få en så bra start som möjligt finns det några saker att tänka på samt några saker att försöka undvika.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi publicerar löpande artiklar med fokus på teknikbranschen och de senaste nyheterna gällande rekryterings- och bemanningsbranschen.

Anmäl dig för att ta del av nyhetsutskicket!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?