Vår rekryteringsprocess

För jobbsökande / Vår rekryteringsprocess

Teknisk rekrytering

När du ingår en rekryteringsprocess hos oss hamnar du i ett tydligt tekniksammanhang. Alla våra kunder är verksamma inom teknikbranschen med personalbehov som varierar från junior till senior kompetens. Våra rekryterare arbetar varje dag med att hitta, attrahera och tillsätta ingenjörer och tekniker likt dig hos våra kunder. Deras arbete handlar om att förstå dig och din karriärutveckling för att på bästa sätt matcha det med våra kunders behov och önskemål.

”Som arbetssökande träffade jag under en längre period ett flertal företag utan att de förstod min specialistkompetens. Snille däremot förstod och såg potentialen hos mig och hittade en perfekt matchning.”

Mikael, Medicinsk projektledare 

Kompetensbaserad rekrytering i 3 steg

En rekryteringsprocess hos oss kan se lite olika ut beroende på vilken tjänst du har sökt och vad just den kunden har efterfrågat, men nedan kan du läsa om de vanligaste stegen i våra rekryteringsprocesser.

 

1. Intervju hos Snille

När du skickat in din ansökan till någon av våra lediga tjänster går ansvarig rekryterare igenom den och matchar den mot tjänstens kravprofil. Detta är vad vi kallar det första urvalet. Om en bra matchning görs bjuds du in till en första intervju hos oss på Snille. I detta steg är det vanligt att du får svara på kompetensspecifika frågor samt genomföra ett personlighetstest. Detta för att vi ska kunna genomföra en så kvalitetssäkrad, fördomsfri och kompetensbaserad urvalsprocess som möjligt.

 

2. Kundintervju

För dig som går vidare i processen är nästa steg att gå på intervju hos kunden, din potentiella arbetsgivare. Här görs den så kallade andra urvalsprocessen. I vissa fall kan detta steg innebära flera intervjuer. För att stärka upp relevanta kompetenser och färdigheter kan det även förekomma färdighetstester. Genom att rekrytera med hjälp av tester konkurrerar ni som söker jobbet på lika villkor och får vad vi anser är den mest rättvisa möjligheten baserat på dina prestationer och din potential.

 

3. Referenstagning

Vi på Snille genomför sedan referenstagning samt eventuella bakgrundskontroller. Först när ett anställningsavtal skrivits mellan dig och din nya arbetsgivare är vi på Snille färdiga med vårt uppdrag. Sedan är det bara för oss att gratulera dig till ditt nya jobb och för dig att fira din nya anställning.

Redo för något nytt?

Våra vanligaste frågor och svar

Läs om de vanligaste frågorna och svaren angående att arbeta som konsult eller att ingå en rekryteringsprocess hos oss.

Läs våra artiklar och ta del av inspiration och tips gällande att söka jobb!

Så får du den bästa starten på ditt nya jobb

Så får du den bästa starten på ditt nya jobb

Att börja ett nytt jobb innebär ofta många frågor, funderingar och förväntningar. Både hos dig som nyanställd samt från arbetsgivarens håll. För att få en så bra start som möjligt finns det några saker att tänka på samt några saker att försöka undvika.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi publicerar löpande artiklar med fokus på teknikbranschen och de senaste nyheterna och tipsen gällande att söka jobb och arbeta som konsult.

Anmäl dig för att ta del av nyhetsutskicket!