pilar_stor  Vårt yttersta mål är att sätta teknik- och ingenjörsverige på världskartan. I det här informationsflödet gör vi det på två sätt. Dels genom att sammanfatta de områden vi övervakar, och dels genom att erbjuda bra tips på det vi är bästa på: kompetenstillförsel. Vårt fokus kommer alltid ligga nära tekniken inom Sveriges gränser.

Search-metodik allt viktigare vid rekrytering

I den kandidaternas marknad som nu råder har aktiv search blivit ett allt viktigare verktyg för att hitta och attrahera de rätta kandidaterna för uppdraget. Men hur går det egentligen till, och är det så krångligt?

Vätgas utvinns ur vatten med ny forskning

Utvinning av vätgas ur vatten är närmare än någonsin. Med ny teknik från KTH-forskare har man hittat en billig och konkurrenskraftig formula som används i processen för utvinning av väte ur vatten. Detta är ett stort framsteg i arbetet att finna alternativa energislag till fossila bränslen.

Lönekartläggning obligatorisk

Nu blir det obligatoriskt med lönekartläggning varje år för alla arbetsgivare med mer än 10 anställda. Kraven ökar även på arbetsgivaren för att aktivt arbeta med åtgärder för att undvika diskriminering.

Hjälp till smidigare planering

Tips på Appar och lösningar för att digitalt hålla rätt på sina uppgifter, ett område där även Microsoft nu ger sig in genom att erbjuda sitt gratisverktyg Microsoft Planner.

Kroppsspråk för robotar

KTH-forskare har utvecklat en teknik som gör det möjligt för robotar att kommunicera med varandra via kroppsspråk och därmed lösa uppgifter tillsammans.

Språköversättning i realtid!

Pilot tillåter dig att konversera med fransmän, spanjorer och italienskor utan att kunna franska, spanska eller italienska. Denna lilla smarta wearable översätter i realtid, direkt in i örat. Reservera ditt par redan idag!

Självkörande 5G-buss

På Kista Mobility Week i förra veckan kunde man provåka Ericssons självkörande bussar. De första självkörande fordonen i världen som går på 5G.

Anmäl dig till vårt mailutskick!

Här publicerar vi nya artiklar med fokus på innovation inom sveriges gränser. Vårt mailutskick som kommer ut fyra gånger om året summerar de mest intressanta nyheterna. Anmäl dig nedan.

 

Registrera ditt CV på 30 sekunder

Gör det nu!