LinkedIn startsidaEn tydlig LinkedIn-profil har många fördelar. Förutom att hålla irrelevanta jobberbjudanden och InMails borta så underlättar det för rätt rekryterare att hitta dig samt ökar dina chanser att matcha med drömjobbet.

Vi har listat några tips på hur du skapar en bra Linkedin-profil:

Anpassa profilen efter vem som ska hitta dig
Skriv din profil riktad direkt till den du vill ska hitta dig och anpassa din text och ditt språk därefter.

Använd relevanta nyckelord
Försök sätta dig in i vilken terminologi som används av din drömarbetsgivare och se till att använda de arbetstitlar samt nyckelord som du tror att rekryteraren skulle använda sig av i sin sökning.

Använd LinkedIn-profilen och gör ett enkelt men tydligt CV
Beskriv kortfattat dina tidigare tjänster och förklara vilket ansvar och vilka huvuduppgifter du har haft. Lista eventuella utbildningar, certifieringar eller liknande. Beskriv den kunskap du har med hjälp av nyckelord och kompetenser samt skatta gärna din kompetens inom kunskapsområdena.

Ta reda på vad din framtida arbetsgivare tycker är viktigt
Och se till att anpassa din presentation därefter. Är det viktigt med faktisk kompetens, se till att du nämner din kunskap och dina erfarenheter ordentligt. Är en specifik utbildning eller certifiering viktig, se till att ta med detta när du listar din bakgrund och dina utbildningar.

Berätta vad du vill utvecklas inom
Var tydlig med vad det är du söker, vad du drömmer om samt vad du önskar utvecklas inom.