Utvärdera managers

Den mytomspunne Jack Welch, tidigare VD och Styrelseordförande  för General Electric (numera GE), lyckades mellan 1998 och 2001 att öka bolagets värdering med 4000%. Fast det är inte det enda han är känd för. Han lämnade även efter sig en fantastisk modell för att utvärdera managers. Det är en relativt välkänd modell men den tål att återbesökas både en och två gånger. Den kallas ”4 E and 1 P”, och är en utmärkt utgångspunkt för en utvärdering eller i ett utvecklingssamtal.

  • Energy – Hög och positiv energinivå i en manager är viktigt eftersom det för med sig ett antal andra attribut som är viktiga i en manager. Positiv energi tyder på att man “frodas av agerande och njuter av förändring” enligt karriärsajten Askmen’s artikel på Jack Welch. Utöver det så framhäver Askmen människor med positiv energi som “generellt extroverta och optimistiska” och att de “älskar att jobba”. Typiska attribut som är trevliga att se i en manager. Ett bra sätt att avgöra en persons energi på är att studera det tempo som de går i på jobbet, säger  Bloggen Stratoserve.
  • Energize others – En manager med hög energi får själv mycket gjort. “Energize others” handlar om att ge andra energi och motivation till att ta sin uppgift steget längre.
  • Edge – Detta attribut är något av en kombination mellan mod och skärpa. Att kunna väga in de större komponenterna i ett beslut och veta att man har tillräckligt för att inte dra ut på en beslutsprocess längre än nödvändigt. Som Askmen uttrycker det “Det finns inge värre än en manager, oavsett nivå, som inte tar beslut. Den typen som alltid säger ‘kom tillbaka om en månad så tittar i ordentligt på det igen då’.”
  • Execution – Detta E lades till modellen då man på GE insåg att höga poäng i de ovan beskriva E:na inte var tillräckligt för att ge goda resultat. I slutändan handlar det om resultat och att uträtta, ja att leverera!
  • Passion – Den slutgiltiga egenskapen som man letar efter i en topp-manager. “en manager som är passionerad i sina jobbmål har normal tre av de första E:na och måste fokuseras e hel del på att leverera” enligt Stratoserve. Personer med passion bryr sig – verkligen bryr sig, säger Askmen.

>>Läs mer om 4 E and 1 P på bloggen Stratoserve eller Askmen.