Lönekartläggning obligatorisk

av | 28 aug 2016 | HRnytt

Lonekartlaggning obligatorisk

Vad gäller?

21 juni beslutade riksdagen årlig lönekartläggning återinförs för alla arbetsgivare med minst 10 anställda. Reglerna träder i kraft 1 januari 2017. Den innebär bl.a en skyldighet att kartlägga och analysera löneskillnader med avseende på kön varje år.

Beslutet innebär en förändring i diskrimineringslagen som rör arbetet med aktiva åtgärder inom arbetslivet och utbildningsområdet. Arbetet ska vara förebyggande och främjande. Detta för att motverka diskriminering och verka för att lika rättigheter. I och med detta innebär det en skyldighet för arbetsgivare att arbeta med aktiva åtgärder. Detta gällande samtliga diskrimineringsgrunder i diskrimineringslagen.

Ett ramverk bildas för arbetet med aktiva åtgärder. Men ansvaret för att formulera konkreta åtgärder i samverkan med arbetstagare faller på arbetsgivaren. Dessutom ska lönekartläggning genomföras årligen, mot vart 3:e år som dagens regler säger.

>> Läs mer

 

 

Fler inlägg

Så får du den bästa starten på ditt nya jobb

Så får du den bästa starten på ditt nya jobb

Att börja ett nytt jobb innebär ofta många frågor, funderingar och förväntningar. Både hos dig som nyanställd samt från arbetsgivarens håll. För att få en så bra start som möjligt finns det några saker att tänka på samt några saker att försöka undvika.

Bilindustrins mest udda patent

Bilindustrins mest udda patent

Bilindustrin har generellt varit mycket bra på att implementera ny teknik. Men även en del mindre lyckade idéer och udda patent har uppkommit genom åren.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi publicerar löpande artiklar med fokus på teknikbranschen och de senaste nyheterna gällande rekryterings- och bemanningsbranschen.

Anmäl dig för att ta del av nyhetsutskicket!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?