Lyckad tillsättning med bra intervjumetodik

av | 27 nov 2019 | Techrytering

Visste du att felrekryteringar förra året omsatte hela 13 miljarder kronor? För att undvika den långa och kostsamma process som en felrekrytering innebär är det viktigt att göra rätt redan från första början, där det första och viktigaste steget är att genomföra en bra intervju. Att intervjun ska ske kompetensbaserat och fördomsfritt är särskilt viktig för att ni ska få hög validitet i era intervjuer och säkerställa att ni tillsätter den bäst lämpade kandidaten. 

I vår Guide för bra intervjumetodik har vi samlat de bästa och viktigaste tipsen att tänka på för att genomföra en kompetensbaserad och fördomsfri intervju och på så sätt göra en lyckosam tillsättning. 

Ladda ner guiden här

Vi hjälper gärna till!

Har du några frågor eller är intresserad av att få hjälp med din tekniska tillsättning så är vi bara ett samtal eller mail bort. Vi har jobbat med teknisk kompetenstillförsel sedan 2005 och har god vana av kompetensbaserade och fördomsfria intervjuprocesser baserat på SBR intervjumetodik.

Fler inlägg

Så får du den bästa starten på ditt nya jobb

Så får du den bästa starten på ditt nya jobb

Att börja ett nytt jobb innebär ofta många frågor, funderingar och förväntningar. Både hos dig som nyanställd samt från arbetsgivarens håll. För att få en så bra start som möjligt finns det några saker att tänka på samt några saker att försöka undvika.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi publicerar löpande artiklar med fokus på teknikbranschen och de senaste nyheterna gällande rekryterings- och bemanningsbranschen.

Anmäl dig för att ta del av nyhetsutskicket!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?